10-21 WING IT

9/9 – 11/12

Solo och duettföreställningar där ögonblick och personlighet vävs samman till färgstark komposition. Av och med scenkonstnärerna Benedikte Esperi och Lisa Larsdotter Petersson med gästande musiker. WING IT ges i olika scenrum, på olika platser i Göteborg och Västra Götalandsregionen den 9/9 – 11/12. Läs nedan om hela turnén, samtliga spelplatser och hur du bokar biljett med mera. VÄLKOMMEN

Solo trailer Benedikte Esperi
Solo trailer Lisa Larsdotter Petersson
Duett trailer Esperi/Blasco
Duett trailer Esperi/Svensdotter
Duett trailer Petersson/Wartel
Facebook
Instagram

Skriv ut program/PDF
Press

Genomförd WING IT föreställning, bilder, publikens kommentar

9-10/9 Änggårdsbergen, ute Göteborg Esperi/Larsdotter, solon. ‘Dans och rörelse i öppet rum, i skogen bland buskarna kan te sig både kontemplativt och okynnigt.’
Röster från publiken: Fint fokus, ett koncentrat / De aktiverar platsen / Allting blev krispigt när ni dansade på platsen / En känsla av frihet att se dans utomhus / Plötsligt kändes det som att jag var med i föreställningen

12-13/9 Ulricehamn ute/inne Esperi/Larsdotter, solon. ‘Rörelseeskapader med mera nära vatten och skog, kanske både nära och långt borta’. Finnekumla Kyrka. Röster från publiken: Fascinerande / Roligt överraskande / Starka intryck. Vegby X-sites utomhus för skolklasser. Röster från publiken: Lagom farligt, lagom rädd / Ska hon bada eller flyga / Vila vänligt

29-30/9 Galleri PS Göteborg Solon av Esperi/Larsdotter. ‘Dans, röst och språk i litet personligt gallerirum där vita väggar stramt ramar in uttrycken.’ Röster från publiken:  Känns lyxigt att få vara så nära artisterna / Tiden försvann / Rummet förvandlades

14-15/10 Centralen, Tranemo Solon av Esperi/Larsdotter. ‘Färgordet blå har ingen tveklös betydelse, i blått hus vid sjö och himmel ges tecknen likt färgen en flertydighet.’ Röster från publiken: Ovanligt och fint att se dans i tystnad / Andetag och ljud blir personligt / Ljud från kropp och rum blev musikaliskt 

27/11 Stationen, Svenshögen Duetter av Cha Blasco/Esperi & Henrik Wartel/Larsdotter
‘Äventyrligt musicerande och allsköns rörelse möts i enighet och mankemang i ett resornas hus.’ Röster från publiken: Bravo! / Underbara kontraster mellan duetter / Inspirerande lekfullt / Vi är så glada att äntligen kunna presentera scenkonst och dans här, vi upplevde vårt stationshus i nytt perspektiv (Stationen)

3-4/12 Galleri 3, Vänersborg Solon av Esperi/Larsdotter
‘I sympatisk konstlokal ges originellt perspektiv på dansen, genom de små uttrycken tas stor ton.’ Röster från publiken: Inkluderande / Musikaliskt / Associativt / Positiv upplevelse för galleriet då det lilla rummet upplevdes växa med rörelserna

9-11/12 VULKANO, Göteborg Duetter av Anna Svensdotter/Esperi & Henrik Wartel/Larsdotter ‘Dessa ansenligt bullrande och ståtligt färgsprakande salar inbjuder storartat till ypperlig eskapad.’ Röster från publiken: Fantastisk samverkan / Proffsigt / Svårt att tro det är improviserat / Fantastiskt hur rumsligheten framträder med ljussättningen

INSTÄLLT Kulturhuset, Ödsmål 24/10 & 26/10 pga vattenskada efter höstens skyfall stängdes kulturhuset tyvärr tillfälligt på obestämd tid. Därför utgick dessa datum samt spelplats med mycket kort varsel. 

Bilder 10-21 WING IT copyright Larsdotter / Esperi
Foto, där inget annat anges: Anders Simonsen & Stationen
Vimeokanal trailers: https://vimeo.com/585762629

Benedikte Esperi är koreograf, video- & performancekonstnär baserad i Göteborg. Hon skapar verk för scener, utställningar samt offentliga miljöer både nationellt och internationellt. Benedikte har ateljéplats på VULKANO, är knuten till Galleri 54 och är en av tre konstnärer i Tiny Festival Producers. Hon driver Dansfilmfestivalen samt undervisar vid Högskolan för scen och musik. – Varje ögonblick rymmer ett eget universum. I improvisationen kan det tillfälligt formuleras, framträda och förevigas. I bästa fall delas upplevelsen med publiken.

Lisa Larsdotter Petersson är scen och bild -konstnär, verksam bl.a. i Göteborg och Bohuslän. I sina solon och sceniska samarbeten med musiker tar hon avstamp i både det oförutsägbara och det uppenbara. Här bjuds ofta både humor och allvar i en mix av rörelse/dans, ljudande och ordkaskad. Jämte föreställning arbetar hon också med att driva multidisciplinära scenkonstprojekt och genom utställningsverksamhet.

Henrik Wartel, trumslagare och improvisatör baserad i Göteborg. Han är etablerad nationellt och internationellt på jazz och improvisationsscenen. Henrik samverkar med musiker, konstnärer, dansare på varierade konstarenor och är en av de drivande krafterna bakom jazz/impro klubben Brötz jämte ”Henrik Wartel Solo” och ”Henrik Wartel Improvisation”. Han turnerar internationellt och ingår i grupper som Quagmire, Jonny Wartel 4tet, John Holmström Trio etc. I hans improvisationer är nuet och närvaron riktning och ledsagare.

Anna Svensdotter är en flöjtist som spelar både solo och med flera ensembler som flöjtkvartetten 40f, duo Diabas, och experimentella sextetten GAHLMM. Anna har beställt och uruppfört många verk i nära samarbete med både svenska internationella tonsättare, bl.a. Tony Blomdahl (SE), Rósa Lind (AUS), Paula Matthusen (USA). Solo-cd:n ”Alpha Waves” med svensk musik för flöjt och elektronik släpptes 2013.

Cha Blasco är en elektronisk musikkonstnär som trivs med att bryta ner hinder genom kreativa och tvärdisciplinära projekt. Hans verk har berikat många scenkonstprojekt på den svenska kulturscenen de senaste åren. Cha har ett betydande intresse för programmering och han är mycket involverad i klimatfrågor genom att titta på olika sätt att positionera sig som natur, istället för i naturen.

Cha Blasco och Benedikte Esperi samarbetar sedan 2016 i en mängd sceniska produktioner. Här finns deras respektive intresse för det outforskade till förfogande för att ‘på fullaste allvar och med lekfullhetens kraft’ möta varandra och sin publik i nuet. Deras respektive praktiker flätas samman, utmanar och ifrågasätter den egna rollen på scenen.

Anna Svensdotter och Benedikte Esperi  Luft och steg möts i en lekfylld rymd. Det outforskade står till förfogande för att möta varandra och sin publik i nuet. Fartfyllt och vibrerande angriper de Vulkanos gigantiska rum. Luften är fri! 

Henrik Wartel och Lisa Larsdotter Petersson är dedikerade improvisationsartister. Betydelsefullt är relationen till ett nu, ett rum och den i rörelse oförutsägbara och kontrollerade dansen och musiken. Genom flera uttryckssätt faller de ut i gemensam komplex scenisk eskapad, en komposition innehållande såväl humor och allvar som estetiska infall och fuckup´s.

KONTAKTA 10-21 WING IT: performancekonst (a) gmail.com Föreställning och publikantal anpassas löpande utefter pågående pandemi. Delvisa spelplatser är tyvärr inte tillgänglighetsanpassade, kontakt oss eller resp. scen för möjligheter. Samtliga föreställningar lämpar sig även för icke svensktalande. Rekommenderad ålder 7-110. Vid några tillfällen bjuds gästande musiker Henrik Wartel, Cha Blasco och Anna Svensdotter in för att tillsammans med Lisa och Benedikte bjuda duettföreställning där trumvirvlar, digitala landskap och flöjttoner plussas på äventyren. Ljussättning och rumsligheter har artisterna själva jobbat med utifrån enkla förutsättningar på var spelplats, på Vulkano också i samverkan med Hasse Ahlin.

10-21 WING IT ges med stöd från Göteborgs Stad Kultur & Västra Götalandsregionen.
10-21 WING IT ges i samverkan med Smartse, Ulricehamn Kommun, Vänersborgs Kommun, Tranemo Kommun, X-sites & samtliga spelplatser/scener.

 

Med stöd från:

I samarbete med:

               

samt GALLERI PS