Live Art Act Picasso

Live art act – Thinking of Picasso

Ett möte mellan nutida scenkonst och Picasso utställningen under ledning av Benedikte Esperi i samarbete med Röhsska museet(2014)

Live Art Act Benedikte Esperi

En handfull performancekonstnärer tolkar, på sitt säregna sätt föremål från utställningen vid och utanför museets entre´ samt i museets cafe´.
Medverkande: Lisa Alvgrim, Henrik Andersson, Frida Blom, Benedikte Esperi, Kristina Issa, Malin Leijonberg, Simon Leijonberg/Andreas Bäckman, Gunilla Lundin, Pontus Torstensson, Malin Ångman. presentationer av deltagarna finns här: Artist- & Project info

Kulturkalaset fredagen den 15/8 14.00-15.00 2014

Med stöd av Röhsska Museet och Folkuniversitetet Göteborg är en del av programpunkterna på Kulturkalaset 2014

 Detta är ett samarbete mellan konstnärer/artister och den aktuella Picassoutställningen på Röhsska museet Göteborg, under ledning av Benedikte Esperi. Varje deltagare har valt objekt från utställningen. Det har på något sätt varit en utgångspunkt/ ingång/ inspiration/ provokation/ frågeställning för utforskandet av det individuella konstnärliga uttrycket. Därefter har laborerande i olika konstellationer utvecklats. Det ni ser här idag är på ett sätt produkter men också processer, då du som betraktare blir ytterligare en komponent i verkets iscensättning och utformning. Konst är kommunikation.

”Det gröna” är både för att tydliggöra helheten men också en ”blinkning/flört” till Picassos skulpturgrupp ”Frukost i det gröna” vilken i sin tur är variationer av Édouard Manets målning ”Frukost i det gröna” från 1863. På så sätt synliggör vi inspiration som medel hos och mellan konstnärer.

Verket är upphovsrättskyddat.

Tillstånd: polistillstånd

På plats finns ett filmteam vilket är den 10:e konstnären: Simon Leijonberg & Andreas Bäckman. Videoverket kommer kunna ses på bla youtube med titeln ”Live Art Act – Thinking of Picasso” http://www.boomslang.se

Länk till videoverk som visas i samband med performance 15/8 i cafeet på museet. OBS! Tavlorna är till salu.

Live Art Act 2.0 at Avantgarde festival 2016

Kontakt: Benedikte@dansverk.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s