rigor MORTis

rigor MORTis

rigor MORTis är ett koreografiskt verk av Benedikte Esperi, utformat för 3:e Våningens scen med sina specifika förutsättningar. I detta verk ämnar kropparnas rörelser skapa något Benedikte själv beskriver som ”ett intensivt fragmentariskt flimmer” i sitt försök att fånga det som definierar liv.

Samproduktion med 3:e Våningen
Premiär 8:e November 2019
Speldatum 8,9,14,15,16 November
Längd ca 75-90 min

Bio
Benedikte Esperi är baserad i Göteborg. Hon skapar verk för scen, offentliga rum och konstmiljöer lokalt och internationellt. Förutom sitt eget konstnärskap driver hon en rad festivaler och är även styrelsemedlem med curatoruppdrag på Galleri 54. Från hösten 2018 har hon en studio på Ringön.

”Liksom i samtidskonstens konstanta prövande mot en nutida kontext står vi som utövande scenkonstnärer med ett absolut gehör och lyhördhet för den samtid vi väljer att möta där ständigt nya förutsättningar ställer höga krav på förmåga att förstå situationer innan de ens är formulerade. Jag ser samtidskonstens sceniska arbete som en möjlighet att genom experimentella oprövade medel bli en emanciperad orienteringspunkt som företräder den enskildes röst i en flyktig, ofta upplevd ytlig, och ogripbar tillvaro.”

– Benedikte Esperi

MO(R)D Benedikte Esperi 2018 foto AnnaCarin Isaksson

Produktionen har residens vid Region Teater Väst, Vrångsholmen, Scenkonst Gerlesborg, Dansverk/ Benedikte Esperi Produktion Ringön och 3:e Våningen

Verket är även del av GIBCA Extended(hösten 2019)

Lyssna på delar av processen i podavsnitt #12 hos Poesijakten november 2018